Маршрут: София – Хасково – Златоград- Кърджали  – София

Дата: 06.03 – 08.03.2020г. 

Хотела:

Златоград е малък град в Родопите, разположен само на 2 километра от границата с Гърция и на 60 км югоизточно от град Смолян. В сърцето на града се намира етнографският ареален комплекс „Златоград” – един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения. Обиколката на комплекса започва от музея, за да може посетителят да се запознае с историята на региона, преди да продължи. Музеят има археологическа сбирка, експозиция, която разказва за поминъка на местното население в миналото, колекции от носии, накити и обреден инвентар. Обиколката продължава с посещение на занаятчийските работилници. Всяка една от тях е действаща и пред очите на посетителите опитните майстори творят изделия, които могат да се закупят.

 

Хотел “Кристал” е категоризиран с три звезди. Застроената площ е 7 етажа, които се обслужват с асансьор. Всички стаи са с луксозни бани, кабелна телевизия, телефон, минибар и достъп до интернет. Хотелът се намира в центъра на гр. Златоград в непосредствена близост до важните административни сгради, туристически обекти и културни паметници на града. Удобствата предоставени от хотела, ресторанта и градината в съчетание със спокойствието и тишината на града го превръщат в предпочитано място за гостите на Златоград.  Хотелът разполага с лоби бар, в който ще откриете богат асортимент от алкохолни и безалкохолни напитки, поднесени в комфортна обстановка.

 

Програма:

1 ден – Отпътуване в 09:00 от гр. София. Посещение на Монумента „Света Богородица“ в гр. Хасково. Свободно време за разходка и обяд. Възможност за посещение на Регионален исторически музей – Хасково. Посещение на Природният феномен Каменните гъби (известен още като Скални гъби) между Хасково и Кърджали. Пристигане в късния следобед. Настаняване в хотел „Кристал“ ***. Вечеря с жива музика в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден – Закуска. Посещение на стария град, където всяка година по случай празника се организират игри и надбягвания с коне.  На 07 март 2020 от 11 часа ще се проведе традиционна кушия (надбягване с коне, мулета, магарета) в Етнографски ареален комплекс “Златоград”. Празникът няма да мине без народни песни и танци, скара и вино на открито. Свободно време. По желание празнична вечеря в ресторант в Етнографския ареален комплекс „Златоград“ с жива музика. Нощувка.

3 ден – Закуска. Напускане на хотела. Посещение на Храм „Св. Успение Богородично” – град Кърджали. Възможност за обяд на язовир Кърджали. Пристигане в гр. София в късния следобед.

Цената включва:

 • Транспорт с автобус
 • 2 нощувки в хотел „Кристал“ ***
 • 2 закуски
 • 1 вечеря с жива музика в ресторанта на хотела на 06.03
 • Посещение на Монумента „Света Богородица“ в гр. Хасково
 • Посещение на Природният феномен Каменните гъби
 • Посещение на Храм „Св. Успение Богородично” – град Кърджали
 • Представител на туроператора

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Празнична вечеря ресторант в Етнографския ареален комплекс „Златоград“ с жива музика 07.03
 • Входни такси

Плащане:

При записване се внася 50% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7дни преди датата на отпътуване.

Забележка:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 15 души
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This