Маршрут: София – Ферма „Сините щрауси“ – Пещера „Съева дупка“ – Пещера „Проходна“ – Национален пещерен дом – гр. Ловеч – Деветашка пещера – Крушунски водопади – София

Дата: 

Програма:

1 ден

Тръгване от гр. София в 09:00 (паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“). Посещение на Ферма „Сините щрауси“, основана през 2001г. Основната дейност на фермата е отглеждане на редки и специални видове животни като щрауси, сърни, декоративни зайци и др.. Посещение на Пещера „Съева дупка“, чиято дължина е 400м. и се смята че се е образувала преди 3,5млн години. Обяд в ресторант до с. Златна панега. Посещение на Пещера „Проходна“, една от най-известните и леснодостъпни пещери в България. Тя представлява естествен скален мост с дължина 262м. Има 2 входа – голям и малък. Настаняване в Национален пещерен дом, който се помещава в масивна пететажна сграда, а четири от етажите са разположени в скална пукнатина. Свободно време. Вечеря в ресторанта. Нощувка.

2 ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на гр. Ловеч и „Покрития мост“, който е над река Осъм. Той свързва новата част на града с Архитектурно-историческия резерват „Вароша“. Посещение на Деветашка пещера. Тя е една от най-големите в българия с обща дължина 2442 м. и височина 60м. Посещение на Крушунски водопади, известни със своята живописност. Водопадите представляват дълга травертинова каскада, отделните стъпала на която са самите водопади. Свободно време за разходки и обяд. Тръгване към София.

Офертата включва:

  • Нощувка с вечеря и закуска в Национален пещерен дом
  • Транспорт с автобус

Офертата не включва:

  • Вход за Пещера „Съева дупка“
  • Разходи от личен характер

Плащане:

Плащане: При записване се внася 50% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 14 дни преди датата на отпътуване.

Забележка:

Забележка: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

 Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 15 души.

Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 14 дни преди датата на отпътуване

Pin It on Pinterest

Shares
Share This